bronquiolitis nens què és símptomes contagi

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha donat llum verda a la vacuna contra la covid per als infants de sis mesos a cinc anys. Es tracta dels vaccins de Comirnaty i Spikevax de les farmacèutiques Pfizer i Moderna. Les dosis de totes dues vacunes seran més petites que les que es punxen als nens més grans. Pfizer s’administrarà en tres dosis de tres micrograms cadascuna i les dues primeres s’injectaran amb tres setmanes de diferència. La tercera punxada es farà vuit setmanes després. Si es punxa Moderna s’administrarà en dues dosis i amb quatre setmanes de diferència.

Efectes secundaris de la vacuna de la covid

Els efectes secundaris més comuns en els infants poden ser la irritabilitat, la somnolència, la pèrdua de la gana i la sensibilitat al lloc de la punxada. Segons l’EMA, les vacunes són efectives per prevenir malalties greus, hospitalitzacions i morts associades a la covid-19. Ara, és la Comissió Europea qui ha d’autoritzar la vacunació per als infants de fins a cinc anys i després serà cada estat el que haurà d’aprovar la mesura sanitària.

Des de quina edat es vacuna ara?

Actualment s’administra la vacuna contra la covid als infants a partir dels cinc anys. La vacunació en aquesta franja va començar el desembre del 2021 amb la punxada de dues dosis en un espai de temps de vuit setmanes.