(Agències) Aquest dijous el Palau de Pedralbes obre les portes, per primera vegada, com a centre de donació de sang i els voluntaris que hi vagin poden, a més, visitar les sales interiors d’aquest edifici històric. La iniciativa s’emmarca en la campanya “Per donar sang et mereixes un monument”, que pretén reconèixer l’altruisme dels donants.

Reserves de sang per a només cinc dies

Les reserves de sang segueixen estant per sota de la normalitat, encara que la resposta ciutadana dels últims dies a la crida del Banc de Sang i Teixits ha estat molt bona i s’han aconseguit doblar les donacions per dia, que han passat de 700 a gairebé 1.200, amb la qual cosa s’ha revertit una situació que era extremament crítica. Ara hi ha reserves per a cinc dies, una lleugera millora pel que fa a la setmana passada, però és necessari continuar incrementant les donacions per arribar a un estat òptim.

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen —els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma— i cada component s’utilitza per a tractaments diferents.