(ACN/Redacció) Els Maristes s’han mostrat “satisfets” per la confirmació del Tribunal Suprem de la sentència de més de 21 anys de presó contra l’exprofessor dels Maristes Sants-les Corts Joaquín Benítez per abusos sexuals, segons han indicat en un comunicat. El col·lectiu afirma al mateix text que havia reclamat la condemna “de forma reiterada”. Alhora recorda que “la primera denúncia a la fiscalia” contra el condemnat la van cursar ells.

El grup religiós afirma que des del 2013 té protocols de prevenció i protecció a les escoles i les obres socials, així com programes pedagògics perquè les possibles víctimes sàpiguen “explicar i denunciar” qualsevol situació d’abús. El Tribunal Suprem ha fet pública aquest dimecres la ratificació de la condemna de 21 anys i nou mesos de presó per a Joaquín Benítez pels abusos sexuals continuats a quatre menors d’edat quan era professor d’educació física dels Maristes de les Corts entre els anys 2006 i 2009.

La sala penal ha rebutjat dos recursos: un presentat pel condemnat i un altre de la companyia d’assegurances del centre educatiu. En aquest sentit, l’alt tribunal confirma que l’assegurança és responsable civil directa de les indemnitzacions a les víctimes, que hauran de rebre 120.000 euros. La fundació titular de l’escola va ser declarada, a més, responsable subsidiària.