Les declaracions dels conseller en les quals els va responsabilitzar, en part, de la ingovernabilitat que viu el centre han ofès i molt els treballadors de l'Hospital de Sant Pau. Unes paraules amenaçadores, segons el mateix comitè, que podrien constituir una vulneració dels drets fonamentals. CARME PÉREZ, presidenta del comitè d'empresa "Estem valorant aquesta actuació i aquestes manifestacions del conseller i si és el cas presentarem una querella per amenaces i coaccions." El Comitè d'Empresa considera que el problema de Sant Pau no és laboral i que no hi ha cap conflictivitat amb els treballadors. La situació a què ha arribat l'hospital, diuen, s'arrosega des de fa temps i té un refefons polític que s'ha anat cronificant, per això també consideren que és responsabilitat de la conselleria resoldre la situació. CARME PÉREZ, presidenta del comitè d'empresa "Infradotació que es té que corregir, arquitectura fundacional que es té que redreçar, manca de financiació que es té que solucionar i gestió professional eficient i honesta que és la que tenim que instar i que és la que necessitem." Els treballadors, d'altra banda, valoren positivament la posició de l'Arquebisbat, que ahir va oferir el seu patrimoni per eixugar el deute, perquè això demostra, diuen es que desmarquen de la doctrina de la conselleria. També han reiterat, però, que senzillament és una situació cojuntural. Malgrat la tempesta des del comitè d'empresa asseguren que no tenen cap intenció de fer vaga per no perjudicar més els usuaris. De fet traslladaran als treballadors la necessitat de continuar demostrant la seva professionalitat per seguir sent l'hospital català més ben valorat per la ciutadana. Un dia clau per a l'hospital pot ser dijous que ve, ja que serà la primera, després de la decisió en bloc del patronat, que Generalitat, Ajuntament i Arquebisbat s'asseuran al voltant d'una mateixa taula per posar, probablement, fil a l'agulla.

Els treballadors de l’Hospital de Sant Pau han volgut deixar clar que “no som responsables del dèficit del centre. És molt anterior a les retallades i fruit de la infradotació i infrafinançament que la Generalitat ens ha imposat històricament”. Les declaracions que dilluns va fer el conseller Boi Ruiz, per demanar als treballadors “que s’arremanguessin” perquè sinó, la continuïtat de l’entitat “perillava”, ha fet reaccionar els treballadors. En una roda de premsa han negat que el centre sigui “ni ingovernable ni problemàtic” i han volgut recordar que “és l’hospital més ben valorat pels usuaris”.

Els representants dels treballadors consideren que és responsabilitat de la conselleria resoldre la situació “perquè és un problema polític i amb molts interessos econòmics pel mig”. El comitè té previst convocar aquest migdia una assemblea de treballadors on volen transmetre “un missatge de calma i respecte a la ciutadania”. Precisament per això, de moment, descarten fer vaga.

Sobre l’anunci de l’Arquebisbat de Barcelona, que s’ha ofert a posar a disposició de l’hospital el patrimoni immobiliari de la fundació que gestiona el centre sanitari “mentre no es redreci la situació econòmica i social”, el comitè ho valora positivament. “És un acte de responsabilitat”, han dit.