Toxo i Méndez, que aquest matí han participat en una assemblea de delegats de CCOO i UGT a Barcelona, han afirmat en roda de premsa que hi ha “més raons que mai per participar en aquesta vaga”, que té com a motiu principal el “rebuig profund” al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2013.

Cándido Méndez, secretari general de CCOO, ha afirmat que “són els pressupostos més durs, inútils i perjudicials de la democràcia”, i ha advertit que tindran un impacte molt perjudicial en el 99% de la població. D’altra banda, Ignacio Fernández Toxo, segretari general d’UGT, ha qualificat els pressupostos de “suïcides” i ha dit que aprofundiran el deteriorament de la situació econòmica d’Espanya, ja que les pitjors previsions econòmiques són per als propers dos anys en què, segons Brussel·les, es podria superar el llindar dels sis milions d’aturats.

Segons els líders sindicals hi ha moltes raons per secundar l’aturada del 14-N, no només els pressupostos, sinó també les retallades en el servei públic o la reforma laboral, que està tenint “efectes desastrosos” en el serveis públics.

Méndez i Toxo han animat tant els treballadors del sector públic com el del privat a que secundin la vaga, que a Catalunya coincidirà amb la campanya electoral. Els representants a Catalunya de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep maria Álvarez, consideren que els actes polítics poden, fins i tot, tenir un efecte positiu en el seguiment de la vaga.