CARME FORCADELL, presidenta de l'ANC "Des de l'Assemblea Nacional Catalana tenim clar que la independència de Catalunya no és un fi en si mateixa, si no que és un mitjà perquè tots visquem millor, els independentistes i els que no. I també deixem molt clar que Catalunya no patiria la greu situació de crisi econòmica que pateix si nosaltres tinguessim els recursos per poder sortir de la crisi, si nosaltres tinguessim un Estat que ens defensés, si nosaltres fossim un país independent."

Els sindicats i l’ANC creuen imprescindible unir esforços per poder afrontar la situació de crisi social, econòmica i nacional que afecta Catalunya. Per tal de combatre les retallades de les prestacions socials, que diuen generen precarietat, exclusió social i pobresa, proposen eliminar el dèficit fiscal c0m a possible solució, almenys parcialment, de molts d’aquests problemes.

D’aquesta manera, l’ANC ha decidit donar suport a la convocatòria dels sindicats a fer vaga i crida la ciutadania a mobilitzar-se el proper 14 de novembre.