La PAH desconfia de les intencions dels grans partits, PP i PSOE, que, vist el rebuig social que han provocat els desnonaments, s’han afanyat a mostrar la intenció de resoldre aquest problema. Segons la Plataforma, les execucions hipotecàries i els desnonaments “que avui destrossen la vida de milers de persones a Espanya, són conseqüència de polítiques aprovades pel PP i el PSOE en diferents governs, en què es va especular amb l’habitatge i es van sobreprotegir els interessos de la banca”.

La PAH denuncia que la bombolla immobiliària va esclatar fa quatre anys i des de febrer de 2009 han denunciat el “genocidi financer” que consideren que s’està portant a terme en el país, un temps en què el PSOE i el PP no han volgut escoltar ni dialogar mai amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i durant el qual han aprovat un rescat bancari. A més, recorden que si els principals partits volguessin realment resoldre el problema, “les solucions fa temps que són sobre la taula: dació en pagament retroactiva, moratòria immediata dels desnonaments d’habitatges habituals i lloguer social dels habitatges que acumula la banca”.

Ada Colau, en nom de la PAH, critica que les mesures aprovades pels dos partits fins ara han estat un absolut fracàs (la moratòria ICO del PSOE i el codi de bones pràctiques bancàries del PP). Aquestes propostes, afirma, només “han servit perquè la banca guanyés temps i continués executant i desnonant cada cop més”.

Per acabar, des de la plataforma afirmen que, tot i les suposades bones intencions dels grans partits estatals, la situació pel que fa als desnonaments és cada vegada pitjor: segons dades del primer semestre de 2012, en els primers mesos es van produir quasi 100.000 desnonaments, 532 al dia. A més, reivindiquen que el debat “que avui ocupa les portades dels mitjans de comunicació és el resultat de la mobilització social, començant pels mateixos afectats”.