La secció sindical de la UGT dels autobusos de Barcelona ha criticat l’actitud que manté la CGT durant les negociacions amb TMB. Denuncien que les vagues que han convocat no les han negociat prèviament ni amb els altres sindicats ni amb el Comitè d’Empresa. Consideren que d’aquesta manera s’han volgut apropiar del protagonisme. Per això, han acusat la CGT de dividir la plantilla i de dificultar la resolució del conflicte laboral. El president del Comitè d’Empresa i delegat de la UGT, Miguel Ángel Arias, lamenta que si hi hagués unitat dins del comitè s’arribaria a un acord amb TMB, però afegeix que no hi ha hagut negociacions conjuntes.

Aquesta ha estat la resposta de la UGT al comunicat que ha emès la CGT en què critica el preacord que van assolir aquest dimarts la UGT, l’ACAT i el SIT. Retreuen a la UGT que s’adherís al pacte amb l’empresa mentre que els treballadors del metro segueixen mobilitzant-se contra el decret que suprimeix la paga de Nadal dels treballadors públics.

El preacord que han signat la UGT, l’ACAT i el SIT estableix que els treballadors que ho vulguin podran demanar un avançament del sou que compensarà la supressió de la paga extra de Nadal. Aquesta quantitat avançada es podrà retornar prorratejada en les 12 mensualitats de 2013. Els treballadors afiliats a la UGT ratificaran aquest document en l’assamblea del pròxim dilluns.

El president del Comitè d’Empresa, Miguel Ángel Arias, explica que no hi ha majories clares entre els set sindicats que formen el comitè. A més, hi ha una bona part de treballadors que no estan afiliats a cap formació. Per exemple, 2.000 conductors dels 4.000 treballadors d’autobusos formen part d’aquest grup.