Roba usada o llibres; aparells electrònics i plàstic són alguns dels objectes que es poden portar a aquest punt verd del districte de les Corts. Però a partir d'ara també s'hi fa recollida de joguines usades. Les joguines es poden portar als 23 punts verds fixos i 96 de mòbils. Una brigada de la Fundació Formació i Treball, que col·labora molt activament en la recollida i la gestió de roba de segona mà, és l'encarregada de portar-les a la planta de reciclatge de l'entitat. Allà es classifica, es neteja o es repara. "Un cop feta la tria les joguines tenen dues sortides. D'una banda es venen a botigues de segona mà com aquesta i, de l'altra, es reparteixen a famílies necessitades." L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar una segona vida a les joguines i reduir-ne l'impacte ambiental com a residu. De moment l'Ajuntament preveu recollir 10mil quilos de joguines al mes.

La recollida de joguines de segona mà als punts verds de Barcelona arrenca just després de la campanya de Reis, quan les cases s’omplen de nous joguets i d’altres deixen d’utilitzar-se. La iniciativa permetrà als ciutadans renovar els jocs i reciclar-los perquè altres nens en puguin fer ús.

La Fundació Formació i Treball , que treballa amb persones en risc d’exclusió social, s’encarrega de triar les joguines que arriben als punts verds, tant als fixos de barri com els punts mòbils. La tria es fa des d’un magatzem de la fundació on es classifica el material segons la tipologia i l’estat de la joguina. En cas que sigui defectuosa es repararà. Finalment una part d’aquests joguets es distribuirà als nens en situació de pobresa. D’altres es posaran a la venda a les botigues de Roba Amiga.

La iniciativa és una prova pilot que s’allargarà de moment fins a la primavera, tot i que la intenció en un futur és que la recollida sigui permanent. L’Ajuntament espera recollir 10 tones de joguines.