Per intentar atrapar l'autor del doble apunyalament, els Mossos d'Esquadra van organitzar un dispositiu a tota la ciutat. El jove, però, es trobava sota custòdia policial des d'ahir al matí, encara que d'entrada no se'l vinculava amb el cas. La detenció la va fer la Guàrdia Urbana després que el sospitós agredís un indigent a la plaça Reial. Segons fonts properes al cas, un cop posat a disposició dels Mossos, els agents van veure que tenia taques de sang a la roba i van demanar-ne proves d'ADN. Els resultats, que segons les mateixes fonts s'han conegut aquesta tarda, han permès relacionar-lo amb els fets del Born. Se li imputen dos delictes d'homicidi, un dels quals en grau de temptativa i de fet, segons fonts properes a la investigació, la policia el va identificar la mateixa nit dels fets. Aleshores, però, no hi havia proves concloents per detenir-lo perquè la sang que se li va trobar després no era en un lloc visible. Segons els testimonis, el jove va agredir un home sense motiu aparent i quan fugia va atacar-ne un altre. La primera víctima, que va resultar ferida, evoluciona favorablement i ja ha estat donada d'alta. La segona, un home de 64 anys, va morir a conseqüència de les ganivetades. Amb el suposat agressor detingut, queda pendent encara aclarir els motius que el van dur a atacar dues persones en plena tarda i al mig del carrer. Segons fonts pròximes a la investigació, la hipòtesi del robatori ha anat perdent força i guanya pes la teoria que es tracta d'una persona desequilibrada. De moment, però, no es descarten altres possibilitats.

Segons fonts pròximes a la investigació, una taca de sang a la roba del detingut va fer saltar l’alarma i els resultats de l’anàlisi d’ADN, coneguts aquest dijous, han permès relacionar-lo amb el crim del carrer de Mirallers. Al presumpte autor de les ganivetades se li imputen dos delictes d’homicidi, un en grau de temptativa, i un delicte per lesions. El cas continua sota secret de sumari.

La identificació

La mateixa tarda en què es van produir els fets, segons fonts properes a la investigació, agents dels Mossos van localitzar el jove al barri de la Ribera. Tenint en compte que coincidia amb les descripcions dels testimonis, es va procedir a identificar-lo. Un cop allà, però, no van trobar cap prova concloent que l’assenyalés com a culpable i el van deixar marxar. Pel que fa a la taca de sang que després li van trobar els agents, les mateixes fonts apunten que es trobava en un lloc de la roba que no era visible a simple vista. Per això, en el moment de la identificació no la van veure.

La detenció

La Guàrdia Urbana va detenir el sospitós la matinada de dimarts a dimecres, hores després de l’homicidi. La causa de l’arrest va ser l’agressió d’un indigent a la plaça Reial. La policia local va traslladar l’home a l’Àrea de Custòdia de Detinguts de les Corts i, segons fonts pròximes al cas, un agent dels Mossos va veure una taca de sang en una butxaca del detingut que es va portar a analitzar. Segons el comunicat emès pel cos policial, els investigadors “tenien sospites que es podia tractar” de l’agressor i van realitzar “un seguit de proves per verificar-ne l’autoria”. El resultat, que segons les mateixes fonts s’ha obtingut la tarda d’aquest dijous, ha permès relacionar-lo amb la víctima de la ganivetada mortal.

Els fets

El presumpte autor dels fets va provocar la mort a ganivetades d’un home de 64 anys al barri de la Ribera, a la cruïlla entre el carrer de Mirallers i del Brosolí, i va ferir-ne un altre, de 67 anys, amb una arma blanca. Aquest últim, ferit al carrer dels Banys Vells amb Barra de Ferro, va ser traslladat a l’Hospital Clínic i ja ha estat donat d’alta.

Dimecres, els veïns i comerciants de la Ribera van fer una ofrena al lloc del crim en homenatge a l’home assassinat, i van portar flors a la cruïlla on va morir. A més, alguns veïns i comerciants de la zona van enviar una carta a l’Ajuntament per reclamar més seguretat al barri i demanar que s’hi augmenti la presència policial.