Els comerciants d'Horta han editat un calendari solidari. El que en recaptin ha de servir per finançar la construcció d'una zona de jocs per als pacients de l'Àrea de Maternoinfantil de l'Hospital Vall d'Hebron. MANUEL ARIAS, Cor d'Horta i Mercat "Creo que puede ser algo importante y que puede ser muy bonito lo que se quiere hacer allí, en el Área de Maternoinfantil del Vall d'Hebron." A l'almanac apareixen fotografies dels botiguers amb els infants que s'hi visiten o hi estan ingressats. També amb els professionals, metges, infermeres o zeladors que hi treballen. L'objectiu, reflectir com és el dia a dia a l'hospital. "El moment que es veu aquí, compartint amb tots els nens, tots els doctors i que sortim aquí." MERCE SÁNCHEZ, comercianta "Ha estat divertit i interessant. És una forma de fer arribar a tothom que conegui realment el que fan allà a dintre i poden col·laborar." Des de l'Hospital Vall d'Hebron expliquen que l'àrea de joc s'ubicarà al vestíbul principal de l'edifici i que els permetrà humanitzar l'espai. EUDALD BALLESTA, director de l'Àrea Maternoinfantil del Vall d'Hebron "Pretenem que l'estada a l'hospital sigui al més semblant possible a estar a casa i els comerciants ens han ofert la possibilitat de treballar amb aquest objectiu. Ens va semblar una idea extraordinària, l'hem volgut aprofitar i valorar." Aquesta és la quarta edició del calendari solidari de l'associació de comerciants Cor d'Horta i Mercat. N'han posat a la venda 5.000 exemplars al preu d'un euro. I, com en les edicions anteriors. esperen tornar a vendre'ls tots.

El calendari solidari d’aquest 2014 té com a protagonistes els comerciants del barri, tal com va passar en la primera edició. La diferència respecte al primer calendari en què van sortir despullats, és que ara estan acompanyats dels infants ingressats a l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Vall d’Hebron i també del personal sanitari.

Solidaris amb un euro

El calendari costa un euro i contribuirà a la creació d’un espai on puguin jugar els nens ingressats i aquells que es visitin tant a les consultes externes com a l’hospital de dia. Aquesta àrea s’ubicarà al vestíbul principal de l’edifici i la intenció és que “l’estada dels nens i nenes a l’hospital sigui al menys traumàtica possible, i sobretot que se sentin com a casa”, ha assegurat Eudald Ballesta, director de l’Àrea Maternoinfantil del Vall d’Hebron.

Els comerciants del Cor d’Horta i Mercat esperen vendre uns 5.000 calendaris que serviran per finançar aquest projecte. Es poden trobar a l’associació de comerciants, al mercat i en alguns comerços col·laboradors. Ja fa quatre anys que els comerciants de l’eix Cor d’Horta i Mercat van engegar aquesta iniciativa solidària.