Joan Coll

, cap de la comissaria de Nou Barris i únic membre dels Mossos que treballa al mateix lloc des del desplegament del cos a la ciutat, ha visitat BTV aquest dilluns. Diumenge es va celebrar el 10è aniversari dels Mossos a la ciutat i Coll ha destacat, sobretot, la feina feta al barri de Porta gràcies al que anomena “policia de proximitat”.

Coll ha donat importància a la col·laboració i la confiança entre ciutadans i el cos per tal de transformar el barri de Porta. Admet que “ens vam bolcar en els col·lectius més desafavorits. El barri estava marcat per l’heroïna i tot això va evolucionar. La col·laboració dels veïns amb el cos va contribuir a donar qualitat de vida als ciutadans”. Coll apunta als canvis a la zona ludiconocturna del barri, on fa 10 anys hi havia molts perjudicis.

Per una altra banda, l’inspector també s’ha mostrat satisfet amb la relació entre el cos i els comerciants. Admet que hi ha un clima de confiança fruit de les expectatives d’il·lusió que hi va dipositar la ciutadania.

Un altre tret que Coll remarca de la feina feta durant aquesta dècada és la lluita contra els rumors. “Lluitem sobre el tema dels antirumors. La gent ho agraeix i augmenta la percepció del que és problema o no”.