Valmaña ha ressaltat la gran acceptació que tenen les rutes nocturnes que recorren, per exemple, l’interior del recinte funerari de Poblenou. En aquest sentit, les entrades per participar en aquestes rutes ja estan exhaurides des del setembre i s’hi espera l’assistència rècord de 1.500 persones.

El director general de Cementiris de Barcelona ha afegit que la majoria de visitants són gent de la ciutat i d’una franja d’edat, entre 30 i 45 anys. A més, ha assegurat que cada vegada són més els turistes que volen conèixer la història dels cementiris i s’aturen a la parada del Barcelona Bus Turístic situada davant del cementiri de Poblenou. En la mateixa línia, ha afegit que cada vegada més els creueristes mostren interès per visitar els cementiris.

Segons Valmaña, des de 2006 hi ha hagut un canvi de percepció sobre els cementiris ja que “expliquen la història de la ciutat” tal com passa en mols altres països d’Europa.

Balanç de Tots Sants

El director general de Cementiris de Barcelona, ha confirmat que enguany la festivitat de Tots Sants ha atret menys gent que altres anys. Valmaña considera que un factor clau que explica aquest descens és l’augment del nombre d’incineracions, que ja arriba al 38 % del total.

En aquest sentit, ha tornat a demanar una normativa que limiti els espais on es poden escampar les cendres dels difunts i prohibeixi llençar-les a la naturalesa.