Atacs desapercebuts que deixen empremta i aquest mes de setembre s'han intensificat a causa de les pluges. Ara, però la presència dels mosquits va a la baixa perquè les temperatures ja són més suaus. CARLES ARANDA, codirector del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat "Els mosquits picadors, els que et vénen a molestar, perquè et vénen a picar, són diverses espècies però tenen uns requeriments bàsics que són: la temperatura elevada, la que hi ha entre la primavera i la tardor, i que hi hagi aigua, perquè totes les espècies de mosquits primer, en el seu cicle vital estan en forma de larva i de larva aquàtica. Si no tenim aigua estancada és impossible que tinguem aquests mosquits picadors." La prova la tenim en aquest laboratori. En menys d'un quart de litre d'aigua estancada i en les condicions òptimes s'hi ha criat prop de 600 larves. Tot i que les que piquen només són les femelles (ja que necessiten la sang per reproduir-se), això ens pot donar una idea de per què ens n'envolten tants. I qui en té la prova són les oficines de farmàcia. JOSEP MARIA MAGRINYÀ, farmacèutic "Aquest any ha estat un any intens amb el tractament dels mosquits. Hi ha hagut un fort increment degut a les pluges i realment hem notat un increment de picades i llavors les consultes al respecte també han sigut nombroses." Els biòlegs, però, asseguren que malgrat que encara queden setmanes amb presència de mosquits, la xifra serà similar a la de l'any passat, si bé les primeres setmanes de setembre hi ha hagut un repunt en algunes zones a causa de les precipitacions.

L’hàbitat ideal de cria de mosquits és l’aigua estancada, això explica que els dies més humits de l’estiu hagin estat els que haguem notat més la seva presència. Des del Servei de Control de Mosquits del Prat de Llobregat, asseguren però, que aquest any no se’n’hauran registrat més que el passat, entre altres motius perquè quan més es reprodueixen les larves és quan més calor fa. Sigui com sigui, la combinació perfecta per aquests insectes picadors és l’aigua i la calor.

Així que des del Servei de Control de Mosquits del Prat de Llobregat recomanen, per evitar-ne la reproducció, revisar tots aquests recipients o espais on pugui quedar aigua durant més d’una setmana.

Qui també ha notat un repunt de mosquits són les oficines de farmàcia, a la Madrinyà Llull del Poblenou, per exemple, asseguren que aquest estiu han tingut més consultes i han venut més productes preventius i pal·liatius que altres anys, sobretot, aquest final d’estiu.