En un comunicat, el col·lectiu explica que les al·legacions presentades pels floristes contra les sancions individuals de 750 euros han estat contestades per l’Ajuntament amb un recàrrec de 150 euros per multa. Així, el consistori demana 900 euros de multa a cadascuna de les 13 parades afectades.

Els floristes asseguren que en el moment que van rebre la notificació de les sancions de 750 euros, van decidir retirar els productes i no n’han tornat a vendre des de llavors. El col·lectiu considera que el recàrrec que se’ls demana ara obeeix a “un episodi més de l’estratègia de pressió i coacció que des de l’Ajuntament es ve emprant contra els floristes de la Rambla”.

Hi recorreran

Els floristes de la Rambla asseguren que interposaran els oportuns recursos per les vies administratives i judicials i aportaran les noves sancions per completar l’expedient que sobre la causa té obert la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà. La setmana passada es va conèixer que només una de les parades acceptava vendre els nous productes de qualitat que proposava l’Ajuntament.

Els venedors creuen que les sancions formen part d’una estratègia de “mobbing” amb la finalitat de fer fora la majoria de floristes. Les qualifiquen de “pràctiques pròpies de temps passats, feliçment superats, i impropis d’un estat democràtic”.