Per exemple aquesta escudella amb carn d'olla surt per prop de 5 euros i el pollastre de pagès farcit, aquest any l'han abaixat de preu per no perdre clientela. És un dels plats estrella i costa 49 euros. Abaixar preus o veure disminuïts els encàrrecs. Diuen que és el que toca en temps de crisi però, sigui com sigui, aquestes dates familiars se celebren també a taula. ÒSCAR AGUSTÍN, Casa Pepe "Un dia assenyalat vull gaudir del millor salmó, el millor pernil o uns porquets com m'agraden més fets a mi i que estigui tot preparat, fet, per jo servir la taula i gaudir de la família. És clar, si tu aquest dia cuines per tothom no gaudeixes el que fas és fer de servei." ANA MOYA "I després també ho he encarregat perquè treballo i no tinc temps. La veritat és aquesta, és impossible. Entre els regals, la taula tot és complicat." De fet aquestes dates, tot i que ha baixat el volum d'encàrrecs, representen l'agost per als establiments que es dediquen a fer menjar preparat.

Alguns establiments han optat per abaixar els preus per mantenir la mateixa demanda, però són conscients que faran menys caixa que en època de vaques grasses. Aquests locals constaten que els plats tradicionals són els més demandats i que tothom fa un esforç dins de les seves possiblitats per celebrar el Nadal també a taula i, si és possible, sense treballar gaire a la cuina.