A moltes llibreries ha estat impossible trobar l'obra de Gabriel García Márquez. La Formiga d'Or, però, n'ha estat l'excepció. Aquest matí han rebut una comanda d'urgència amb 500 exemplars. El més venut, 'Cent anys de solitud'. BERNAT FÀBREGAS gerent La Formiga d'Or Happy Books A banda dels llibres de García Márquez, aquest Sant Jordi els autors que, de ben segur, concursaran al rànquing de vendes són Jonas Jonasson, que després de l'èxit de l''Avi de 100 anys', ara torna amb l''Analfabeta que va salvar un país'. Ara bé, si ens haguéssim de fixar en qui ha tingut la cua més llarga, aquests han estat Risto Mejide i Federico Moccia. Sobretot, han aixecat l'atenció de gent jove. FEDERICO MOCCIA autor de 'Tu i només tu' Al llarg del matí, qui també ha tingut feina ha estat l''Eufòria' de Xavier Bosch o l''Amor o Roma', de Víctor Amela. Hi ha lectors, però, que han satisfet el desig del dia de l'enamorat amb un de guardonat, el 'Desig de xocolata', de Care Santos. CARE SANTOS autora de 'Desig de xocolata' De temps per compensar la dedicació als llibres n'hi haurà fins al vespre.

Els principals autors que concursen en el rànquing de més vendes són Gabriel García Márquez i Jonas Jonasson, però molt poques llibreries han tingut el privilegi d’oferir l’obra de García Márquez. Una ha estat La Formiga d’Or Happy Books del Portal de l’Àngel. Aquest matí han rebut una comanda d’urgència amb 500 exemplars i el més venut ha estat ‘Cent any de solitud’.

L’autor que aquest Sant Jordi podria repetir l’èxit de l’any passat és el suec Jonas Jonasson. Després de l’èxit de l”Avi de 100 anys’, del qual va vendre 80.000 exemplars, ara torna amb ‘L’analfabeta que va salvar el país’. Jonasson no ha pogut ser a Barcelona per signar els llibres als barcelonins, però qui sí que els ha signat és Xavier Bosch, autor d”Eufòria’, Víctor Amela amb ‘Amor contra Roma’ i Miguel Ángel Revilla amb ‘La jungla de los listos’.

Els qui han cridat més l’atenció del públic, sobretot públic jove, han estat Risto Mejide i Federico Moccia. Moccia, que ha presentat l’últim llibre, ‘Tu i només tu’, s’ha mostrat molt content de ser a Barcelona i ha dit que “la diada de Sant Jordi és molt particular perquè et retrobes amb els teus lectors”.

El premi Sant Jordi, ‘Desig de xocolata’, de Care Santos, també ha estat un dels llibres més demanats. L’escriptora mataronina ha assegurat que està “orgullosa de signar llibres per Sant Jordi” i diu que “la festa és una compensació que els fan els editors per compensar les hores d’escriptura”.