L’escriptora viurà el tercer Sant Jordi a Barcelona i enguany com a convidada especial a fer el pregó de la lectura. Ha qualificat de “màgic” que el 2014 hi hagi una ciutat que  dediqui un dia de l’any als llibres: “No tinc paraules per dir com és  de meravellós”.  L’escriptora ha qualificat de “fabulós” que enmig d’una crisi financera “la gent segueixi comprant llibres”.

L’autora ha confessat que els llibres són el centre de la seva vida i que tenen el secret de  totes les coses. Ha explicat que la seva vida es va encaminar cap als llibres quan, als set anys, va dir a la seva mare que estava avorrida i la dona la va portar  a una biblioteca. “Aquella quantitat de llibres em va canviar la vida”, ha dit.

Leon ve a Barcelona a presentar ‘Mort entre línies’ (Seix  Barral/Grup 62), un llibre sobre la importància dels llibres i la  claredat de les paraules. “Més que parlar sobre crims, aquest llibre parla de que són els  llibres”, ha dit l’autora, que parla de la mort i extinció de llibres  antics, preciosos i incunables, i de com aquests són robats de les  biblioteques amb mètodes sofisticats que ha descobert documentant-se a fons sobre el tema.