Sant Jordi per descobrir

Diversos espais de la ciutat obren les portes de bat a bat per als ciutadans més curiosos. Com ja és tradicional, ho fa el Palau de Capitania, entre les 10 i les 18 h. També es pot aprofitar per visitar espais que s’han recuperat recentment, com el Teatre Principal, a la Rambla, o el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau. La diada de Sant Jordi també és un bon moment per repassar la història del país, l’entrada al Museu d’Història de Catalunya serà gratuïta.

Sant Jordi per aprendre

Els contes i els llibres per als lectors més joves es concentren al passeig de Sant Joan. La segona edició de la Fira Jove instal·larà una cinquantena de parades entre la ronda de Sant Pere i la plaça de Tetuan.

Els qui encara no coneixen la llegenda de Sant Jordi o els qui la vulguin tornar a escoltar, es poden acostar a El Born Centre Cultural, nou escenari de la diada. S’hi projectarà un curtmetratge de 20 minuts sobre la història del cavaller, el drac i la rosa.

Sant Jordi per innovar

Aquells qui volen regalar una rosa però alhora volen ser originals, trobaran la solució al Mobile World Centre. Hi podran demanar una rosa feta amb una impressora 3D. En mitja hora us la podreu endur i regalar-la a qui vulgueu. A més, aquesta rosa no necessitarà aigua ni es pansirà.

Sant Jordi per escoltar

Qui diu que per Sant Jordi només se signen llibres? Sanjosex, Blaumut, Mishima, Els Amics de les Arts, Inspira o Lax’n’Busto són alguns dels grups que dedicaran els últims treballs als seguidors a la Fàbrica Damm. També hi haurà actuacions musicals entre les 12 i les 19 h.

Un estil musical ben diferent és el que es podrà escoltar a la plaça de Sant Jaume. El carilló del Palau de la Generalitat oferirà un concert a les 12 i a les 18 h.

Sant Jordi per llegir

Per descomptat, passejar per la Rambla entre parades de llibres i flors és una de les propostes que no acostuma a fallar per Sant Jordi, si el temps ho permet. Enguany, els llibreters s’ubiquen també a la part més alta del passeig, a tocar de la font de Canaletes. Els partits polítics, que fins ara ocupaven aquest espai, es traslladen més avall, a la rambla de Santa Mònica. En total, hi haurà 226 parades de llibres i 16 floristeries.