Una de les iniciatives més innovadores dels FGC —en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes— per a aquest Sant Jordi se centra en l’anomenat tren literari. Des d’aquest dimarts, els escriptors Marta Pessarrodona, Genís Sinca, Anna Garcia Garay i Pep Elias faran un viatge d’anada i tornada a Barcelona des dels seus municipis fent servir els ferrocarrils. Durant aquest viatges, els lectors podran conversar amb ells i participar de les lectures que es faran. El primer viatge s’ha fet aquest mateix matí, i es poden consultar les dates i els horaris dels següents en aquest web.

D’altra banda, les estacions de la plaça de Catalunya i de la plaça d’Espanya acolliran, els dies 22 i 24 respectivament, dues parades de llibres amb presència destacada d’aquelles publicacions que centren la trama en els trens. La de la plaça de Catalunya s’instal·la aquest dimarts entre les 10.30 h i les 13.30h i entre les 16 h i les 19 h. La de la plaça d’Espanya es podrà visitar dijous entre les 17 h i les 20 h.

El mateix dia de Sant Jordi a les 18.30 h hi haurà una lectura oberta de poemes de Joan Vinyoli a l’estació de la plaça de Catalunya, emmarcada dins els actes de celebració de l’Any Vinyoli i de commemoració dels 30 anys de la seva mort.  Paral·lelament, l’Espai Provença acollirà una exposició itinerant de segells i monedes amb detalls bíblics del 23 al 26 d’abril.