El creuer només va durar tres hores. El Costa Concordia va sortir de Civitavecchia i havia de fer una ruta pel Mediterrani, amb escales a Savona, Marsella, Barcelona, Palma, Càller i Palerm. Però el vaixell, amb més de 4.000 persones a bord, es va encallar en un banc de sorra i va naufragar.

Entre els passatgers hi havia, segons el Ministeri d’Afers Estrangers, 177 espanyols, dels quals una trentena són catalans. Tot i que aquestes dades no estan confirmades el que sí que és segur és que, de moment, cap espanyol està hospitalitzat i només n’hi ha un desaparegut: un home de Mallorca que viatjava en un grup de vuit persones i a qui la seva família no ha tornat a veure des del moment del naufragi. Segons ha pogut saber BTV, entre els viatgers hi hauria una desena de barcelonins, tots sans i estalvis.

El balanç provisional del naufragi és de tres morts, catorze ferits i més de cinquanta desapareguts. Les dues víctimes mortals són dos turistes francesos i un peruà, membre de la tripulació del vaixell. Segons els primers exàmens mèdics, tots haurien mort ofegats.

El comandant del vaixell ha estat detingut aquest dissabte al vespre després d’haver estat interrogat durant dues hores per la fiscalia. Els passatgers l’acusen de negligència i asseguren que el capità va abandonar el creuer abans que la majoria dels passatgers.