Joan Roca, Almudena Grandes, Juan José Millás, Enrique Vila-Matas  i Judit Mascó són alguns dels autors que han deixat buida la seva  cadira. Tampoc no han assistit a la cita els que havien de signar a partir de les 12  hores, entre els quals destaquen Forges, Maxim Huerta, Fernando  Onega, Patricia Pérez, Rocío Ramos, Romain Puértolas i Carla  Montero.

Des de les 11 del matí els lectors feien cua per aconseguir la signatura dels seus escriptors preferits. Aquests, però, no hi han fet acte de presència. Un dels més buscats, l’americà Danielewski, ha decidit signar, però a la cua. La Fnac no ha volgut fer declaracions.

Alguns autors com Andreu Buenafuente, Toni  Albà, Roc Casagran, Antonio Baños, Marta Pérez  Sierra, Carmen Amoraga, Jaume Barberà i Eduard Volta han declinat signar-hi llibres al llarg de tota la jornada.

Els convocants de l’aturada afirmen que “el 60% dels treballadors tenen contractes a temps  parcial i cobren uns 500 euros al mes”. El sindicat CGT ha criticat que els treballadors tenen “un alt  percentatge de rotació de plantilla, estrès i una càrrega laboral  desbordada”.

En un comunicat, l’empresa assegura que el seguiment de la vaga ha estat d’un 11% i denuncia que la representació del sindicat convocant de la vaga, la CGT, és minoritari a la Fnac el Triangle. Considera que la vaga és “injustificada” i critica la bel·ligerància del piquet informatiu que s’ha situat a la porta.