Són d'edició limitada i elaborades en un centre de reinserció de dones. Aquestes 31.000 roses són de feltre i roba i valen cinc euros, diners que poden ajudar a impulsar iniciatives solidàries per a persones d'edat avançada. Els Amics de la Gent Gran han aprofitat aquest dia per sortir al carrer i sensibilitzar la ciutadania. Amics de la Gent Gran té més de 1.000 voluntaris que durant el 2013 van acompanyar al voltant de 860 persones grans. Una de les voluntàries és l'Adriana, que vol sorprendre una de les usuàries de l'organització. Al domicili hi ha l'Antònia, que no s'esperava aquest regal. Amb aquesta campanya de conscienciació l'organització pretén arribar a més punts de Catalunya, potenciar programes com el d'acompanyament en la malaltia i aconseguir que més persones grans acompanyades gaudeixin d'unes vacances aquest estiu.

Els diners recollits per Amics de la Gent Gran durant aquesta diada serviran per tirar endavant les activitats de l’entitat, centrades a fer companyia a les persones grans que viuen soles i pateixen l’aïllament social. Les roses solidàries, elaborades per AmArte, es vendran a l’avinguda de la Catedral, davant del Museu Diocesà, al preu de 5 € i també es poden adquirir al Mercat Social.

A Barcelona hi ha 88.008 persones majors de 65 anys que viuen soles, i les entitats reclamen recursos per lluitar contra aquesta situació. Per això, al portal web de l’entitat expliquen que la venda de roses facilita que les persones grans rebin, per exemple, “la visita d’un voluntari un cop per setmana, que puguem acompanyar-les quan els cal anar al metge, que participin en sortides o tallers”, entre altres activitats.

Així mateix, en el marc de la campanya proposen que les persones que adquireixin roses solidàries ho promoguin a les xarxes socials amb l’etiqueta #rosescontraloblit.