Barcelona ha posat en marxa un nou tipus de parades de taxi que haurien d’ajudar a millorar la fluïdesa del trànsit i reduir la contaminació a la ciutat. S’anomenen microparades i tenen capacitat per a dos o quatre vehicles. Aquests espais s’afegeixen a les parades convencionals i tenen per objectiu evitar que hi hagi tants taxis circulant sense passatgers. Els taxistes tindran més punts on parar-se i, d’aquesta manera, afirma l’Ajuntament, estalviaran combustible, es millorarà la fluïdesa viària a la ciutat i, de retruc, es contribuirà a reduir la contaminació.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que es tracta d’una mesura “molt ambiciosa” i que a més, ajudarà a garantir l’accessibilitat al servei del taxi als barris que no tenien cap parada.

191 microparades abans d’acabar l’any

De moment, l’Ajuntament n’ha pintat només vuit però abans d’acabar l’any n’hi haurà 191 a tota la ciutat, que se sumaran a les 273 de convencionals que ja existeixen. Entre el setembre i l’octubre se’n pintaran 51 i se n’habilitaran 140 més fins al desembre.

La ubicació de les parades s’ha pactat amb el sector del taxi. L’Ajuntament assegura que, per exemple, a l’Eixample cada ciutadà disposarà d’una microparada a un màxim de 120 metres de distància.

Aquestes són les que ja s’han habilitat durant l’estiu:

  • carrer de Llançà, 25
  • carrer de Cardedeu, 2
  • carrer del Cinca, 9
  • carrer de Garigliano, 23
  • carrer d’Alfons el Magnànim, 57
  • rambla de Guipúscoa, 65
  • rambla de Guipúscoa, 101
  • carrer de Fluvià, 198

Picmi Taxi, a punt d’estrenar-se

Segons ha confirmat l’Ajuntament, la mesura s’engega en paral·lel a la posada en marxa de Picmi Taxi, que entrarà en funcionament després de l’estiu. Es tracta d’una nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat i permetrà que els ciutadans puguin demanar un taxi quan siguin al carrer.

D’aquesta manera es volen evitar les peticions “a mà alçada”. La presidenta de l’IMET, Laia Bonet ha explicat que l’objectiu és que aquest gest es pugui fer “de forma virtual” i que a més els taxistes que es trobin estacionats a les parades tindran prioritat a l’hora de rebre una assignació.