El crim, que es va cometre a la zona alta de la ciutat, va sorprendre en ple carrer i durant el dia els vianants que circulaven pel carrer de Santaló. El director del CCIB, Félix Martínez Touriño, va resultar mort d’un tret al clatell, i les investigacions van demostrar que diversos homes es van conxorxar per portar a terme l’assassinat que, ara, el TSJC conclou que es va produir amb un agreujant de traïdoria.

Per aquest motiu, l’alt tribunal català ha decretat augmentar la condemna de 18 a 22 anys a l’inductor, Manuel Moreno, fet que suposa quatre anys més respecte de la pena que li va imposar l’Audiència de Barcelona. Al seu cunyat i encarregat de buscar l’executor del crim, Said Sánchez, se li imposen 15 anys en lloc de 13; al cooperador necessari, Jair Castro, 20 anys en lloc de 16, i al sicari, Jorge Andrés Madrid, el TSJC li manté la pena de 24 anys i mig perquè en el seu cas, ja es va considerar aquest agreujant.

El TSJC respon en una resolució de 74 pàgines als recursos de la fiscalia i de diverses defenses que tots estaven d’acord a matar Touriño, que els sicaris van cobrar el que havien acordat i que tots van decidir quan portar a terme el crim, tot i que “la forma concreta d’executar el mandat criminal va ser decidida exclusivament per l’autor material”, fet que justifica estendre l’agreujant de traïdoria a la resta dels condemnats.

L’Audiència de Barcelona no va considerar aquest agreujant perquè el jutjat popular no va considerar provat que “l’agressió mortal s’hagués de produir per l’esquena i que la víctima estigués totalment desprevinguda”, motiu pel qual el jurat va concloure que la resta d’implicats no coneixien el pla amb detall. Manuel Moreno va ordir un crim per matar Touriño, que aleshores era el seu cap, perquè volia acomiadar Moreno al capdavant del Departament d’Audiovisuals del CCIB.