Són inofensius però la seva presència constant, enganxats a la roba, enmig del cafè o pel terra de la cuina, acaba empipant els veïns. Ara fa tres anys van ser una plaga preocupant i l’Ajuntament ja ha programat la fumigació d’alguns arbres amb productes biològics.

Veure els veïns del Poblenou espolsar-se la samarreta de forma nerviosa és, en els mesos de calor, la prova evident que el tigre del plàtan ja és aquí. A través del Twitter en denuncien la presència massiva i empipadora en zones on els plataners son nombrosos, com per exemple el Poblenou. De fet, l’Ajuntament confirma la recepció de 331 queixes de veïns del districte de Sant Martí i ja ha programat tractaments per a 13 carrers de la zona.

El tigre dels plataners prolifera amb més facilitat en èpoques de sequera, però també mor abans si arriben el fred i les pluges. Alguns dels plataners ja porten l’avís de fumigació de l’Ajuntament. En alguns casos està programada per al dia 8 de setembre i ha de durar uns quatre dies. El consistori assegura que el producte que s’utilitza no és tòxic encara que algunes persones poden patir algunes molèsties. Des del 2014 l’Ajuntament té un pla per mirar de reduir la presència d’aquest arbre a la ciutat.