Els veïns del carrer d’en Roig van ser els primers a agafar les cassoles. De fet, aquest dimecres fa 60 dies de protesta diària al carrer, que només s’han interromput amb motiu de l’atemptat de la Rambla. Les cassolades van començar a principis d’aquest estiu per denunciar l’increment de pisos on presumptament es ven droga. Des de llavors, les protestes no només no s’han aturat sinó que s’han estès. Els veïns del carrer de la Riereta i de la zona de Sant Gil, també al Raval, s’hi han sumat amb les mateixes reivindicacions.  Una unió que volen fer visible el  9 de setembre a la tarda amb una manifestació que recorrerà tot el barri i que començarà a les portes de la seu del districte de Ciutat Vella.

Els Mossos d’Esquadra han fet diverses intervencions al barri per desallotjar i tapiar immobles. Aquest any s’ha entrat en 21 pisos i s’han detingut 17 persones.

El número 22 del carrer d’en Roig, un punt conflictiu

Els veïns tenen localitzats una vintena d’edificis amb pisos ocupats on presumptament es trafica amb droga. Un dels més problemàtics és el número 22 del carrer d’en Roig, una finca en què, segons els veïns, hi ha tres pisos que reuneixen aquestes característiques.

Durant tot el dia es veu gent entrant i sortint constantment del llindar sense porta de la finca. En Carlos, veí de l’immoble adjacent, assegura que “és un supermercat de la droga”. Al portal s’hi veu brutícia i, sobretot, xeringues escampades a terra que un equip de l’Agència de Salut Pública recull cada dia. La deixalla no només es queda a l’interior dels pisos: acaba al carrer, com també les trifulgues entre camells i drogoaddictes.