Les xifres de la gran mobilització de l’Onze de Setembre són aquestes. Ja s’hi han inscrit gairebé 200.000 persones, s’han venut més de 210.000 samarretes grogues de la Diada, 2.500 voluntaris vetllaran per una bona organització i hores d’ara s’han reservat 1.400 autocars.

L’acte de la Diada

L’acció d’aquest any començarà, com sempre, a les 17.14 hores. Quatre pancartes de 16×16 metres sortiran simultàniament dels Jardinets de Gràcia, el passeig de Sant Joan, la plaça de Catalunya i el carrer de Casanova. En aquest moment els assistents s’han de posar la samarreta groga. Les pancartes confluiran a la cruïlla del passeig de Gràcia amb Aragó i formaran un gran símbol de suma al centre de la ciutat. Un altre punt central de la Diada estarà situat a la plaça de Catalunya, allà en un gran escenari es faran tots els parlaments de la jornada. Els organitzadors confien en una gran afluència de públic que pugui donar més consistència a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

L’acte institucional

Com l’any passat, l’acte institucional se celebrarà el 10 de setembre a dos quarts de 10. Serà a El Born Centre de Cultura i Memòria. L’acte estarà encapçalat per la paraula “llibertat” i es posarà especial èmfasi en commemorar el dret a l’autodeterminació. També hi haurà un espai dedicat a els Mossos d’Esquadra i els serveis d’emergència que van atendre les víctimes de l’atemptat de Barcelona.