“Posem condicions qualitatives que ens retornen al model LOE”. La titular d’Ensenyament ha reiterat que no s’ha aplicat el decret del ministre Wert i que en el curs 2013-2014 ha baixat del 25 al 19% el nombre de grups amb més de 25 alumnes de P3.

Segons Rigau, el manteniment de la ràtio permet una primera formació de més qualitat que repercuteix en el nivell acadèmic futur de l’alumne. Precisament, la lluita contra el fracàs escolar continua sent el cavall de batalla i enguany es combatrà amb diverses mesures, com les auditories pedagògiques als centres que tenen més del 30% de l’alumnat amb nivell baix: “Cal evitar que hi hagi zones acadèmiques on el fracàs sigui crònic”, ha dit Rigau, que no ha acabat de concretar les conseqüències que se’n derivaran per als centres auditats.

Una altra de les mesures que es vol començar a aplicar aquest curs és un programa de reforç en competències bàsiques als alumnes de primer d’ESO. Els estudiants que suspenguin llengües i matemàtiques reforçaran aquestes matèries en horari lectiu, en detriment de les assignatures optatives. Segons els càlculs de l’Administració, hi ha uns 4.100 alumnes que requeriran aquest reforç acadèmic.

El curs 2013-2014 començarà el proper 12 de setembre i ho farà amb 1.550.000 alumnes, 20.000 més que el curs passat. El nombre de professors, en canvi, es manté. Respecte a fa dos cursos, aquest any hi haurà 50.000 alumnes més, però, segons Ensenyament, només 10.000 són del règim general, “que és on volem destinar tot l’esforç pressupostari”. La retallada pressupostària es compensarà alentint la construcció de nous centres i reorganitzant bé els grups.