La baralla, el que ells denominen com una “caiguda”, es va produir pels voltants de les 23.45 hores quan el grup agressor va anar cap a unes pistes de bàsquet per atacar amb armes blanques l’altre grup de joves organitzats. Segons fonts policials, l’enfrontament estava totalment planejat. Les víctimes van refugiar-se en un bar proper, però de seguida els agressors van localitzar-los i els van atacar llançant-los cadires. Fruit de la baralla, un noi va resultar ferit d’arma blanca, tot i que al cap d’unes hores ja havia rebut l’alta hospitalària.

Els Mossos van detenir sis persones d’entre 18 i 29 anys de nacionalitats espanyola, salvadorenya i boliviana i un menor d’edat. A més, durant els escorcolls als domicilis dels detinguts, a Barcelona i Montcada i Reixac, els Mossos van recuperar les armes utilitzades durant la baralla així com la simbologia del grup de joves organitzats.

Abans de produir-se la baralla, els Mossos ja estaven investigant aquests grups, ja que un dels seus membres va denunciar que quan se’n va voler desvincular, en va rebre amenaces i agressions.