Barcelona acull aquest mes de setembre dos grans congressos mèdics. Un és el que ha començat aquest dissabte, el congrés anual de la Societat Europea de la Respiració (ERS). En aquesta trobada s’hi reuniran en els propers dies més de 20.000 especialistes de medicina respiratòria. L’altre serà el congrés sobre diabetis que se celebrarà a finals de mes i en què es preveu la participació de més de 18.000 professionals del sector.

De fet, els congressos mèdics són un bon motor per a la ciutat, ja que n’hi ha força durant l’any. Des de 2006, els recintes de Montjuïc i de la Gran Via de Fira de Barcelona han sigut escenari de més de 40 trobades mèdiques, entre els quals destaquen el Congrés Mundial de Cardiologia del 2009.

Tot plegat es tradueix en un fort impacte econòmic per a la ciutat, sobretot pel sector hoteler. Segons el Gremi d’Hotels de Catalunya el setembre del 2012 es va arribar fins al 87% d’ocupació, una xifra que aquest any preveu superar. Tot i així, el mes en què l’ocupació hotelera és més rendible, és a dir, quan els preus pugen més, és el febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.