GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "No entenem com el govern anterior va decidir posar aquestes escoles que eren en solars i pendents de construir posar-les a l'oferta pública. Hem atès totes les famílies sense excepció, els hem ofert diverses opcions, com a mínim tres, per poder-se resituar, partint d'això hi ha famílies que no accepten ni acceptaran cap altra solució que no sigui la que ells ens demanen, que tinguin les dues escoles, i això materialment és impossible."

Es tracta de l’escola Els Patufets, al barri de Navas, i dels centres Jaén i Caspolino, a la Vila de Gràcia. Totes tres havien d’entrar en funcionament el mes passat, però el govern actual calcula que no es podran acabar de construir abans del curs vinent. L’Institut Municipal d’Educació els ha ofert places en altres centres, però les famílies consideren que els queden massa lluny.

La síndica de greuges de Barcelona ha atès la queixa de 23 d’aquestes famílies demanat a l’Ajuntament que compensi aquestes famílies rebaixant-los la quota l’any vinent.