Amb les mans a la massa. Així és com comença el procés per elaborar el pa. Després només cal donar-hi forma i posar-lo al forn. Avui ells ho han pogut viure en primera persona. En aquests tallers els nens i nenes descobreixen també la part pràctica. Avui han conegut l'ofici de forner i s'han pogut endur a casa el pa i els croissants que ells mateixos han elaborat. Gairebé 1.500 alumnes d'infantil, primària i secundària de Barcelona aprofitaran aquesta iniciativa per conèixer més a fons el comerç de proximitat i els oficis que han fet créixer la ciutat generació rere generació. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "Sempre veiem el què queda a la façana. Veiem com ens despatxen el pa, però mai no veiem l'obrador que hi ha al darrere. És el que hem intentat transmetre i el que volem que es pugui treballar." El darrer pas, vendre el pa i la resta productes que s'elaboren utilitzant sempre la mateixa base. DANIEL "Hem fet pa, massa de pizza, croissants." DULCE "Ho hem fet amb la farina, l'aigua i el llevat." Uns ingredients que, com ja han vist, són a l'abast de tothom.

La iniciativa El comerç i les escoles està adreçada als nens i nenes d’infantil, primària i secundària de tots els centres de Barcelona per tal d’apropar-los al comerç de barri. A més, la proposta també vol incidir en l’educació responsable i crítica per part dels més petits.

Al capdavant d’aquesta iniciativa hi ha la Direcció de Comerç i Consum i l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament. De manera conjunta, per tant, organitzen visites guiades i tallers pràctics a quatre comerços de la ciutat: dos forns de pa, una ferreteria i una cansaladeria. Un tipus de botigues que han passat de pares a fills generació rere generació.

S’han adherit a la iniciativa gairebé 1.500 alumnes de 13 centres diferents. Les visites, que en seran un total de 60, es fan des del mes de gener i es preveu que s’allarguin fins al mes d’abril.

A més d’aquestes visites, el programa inclou diverses activitats com ara l’elaboració de punts de llibre amb els dibuixos que els nens i nenes fan dels comerços del barri.