ANDREU NEGRE, col·lectiu d'Educadors d'Escoles Bressol Municipals "D'alguna manera el què fa ara l'Ajuntament de la ciutat és apropiar-se-les però no per fer-les créixer ni per fer un petit canvi, se'ls apropia per eliminar-les, aquest seria, per nosaltres, el més important. es carreguen el model d'escola bressol de Barcelona i el substitueixen per, nosaltres no el podem qualificar d'una altra manera, que aparcament de criatures. "

En el manifest, el col·lectiu denuncia l’increment d’infants a cada grup d’edat, que asseguren que suposa uns 900 infants més a les escoles, i la disminució al mateix temps dels recursos humans. També asseguren que les hores de suport educatiu al migdia baixen mitja hora i es queden en tres hores, fet que implica, denuncien, una reducció de la meitat de la plantilla de suport, però també una disminució en la cura i atenció dels infants en les necessitats bàsiques que puguin tenir, com alimentació, higiene i descans.

La plataforma també considera contradictòria l’aturada de la construcció de noves escoles i l’externalització de la gestió de les escoles Jaén, Caspolino a Gràcia, i Patufet, de Navas, que s’inclou en els canvis municipals, tenint en compte, asseguren, la demanda de places i el deteriorament de qualitat, condicions laborals i encariment per a les famílies que això implica.