La visita en xifres. L'Arquebisbat de Barcelona reconeix que s'han superat les expectatives. Les seves i també les de l'arquitecte Antoni Gaudí. LLUÍS MARTÍNEZ SISTACH, cardenal arquebisbe de Barcelona "S'ha reduït a 6900 el nombre de persones a dins del temple. Gaudí el va dissenyar per 9 mil però no sabia les normes de seguretat del 2010." No seran les úniques persones que podran seguir la cerimònia a la Sagrada Família, acte central de la visita del pontífex. Fora del temple s'habilitaran fins a 40.000 cadires per poder veure la missa a través de diverses pantalles gegants. Tot plegat suposarà un cost d'entre 500 i 600 mil euros. L'Arquebisbat ha dit avui que ja s'han recollit la meitat d'aquests diners en forma de donatius. Però abans de la cerimònia milers de persones donaran la benviguda al papa Benet XVI pels carrers de la ciutat. Finalment ja hi ha acord sobre el recorregut que farà la comitiva. A l'Arquebisbat de Barcelona ultimen els preparatius per l'arribada del pontífex que passarà aquí la nit del sis al set de novembre. El pontífex sortirà de l'Arquebisbat en papamòbil. Pujarà per la via Laietana i Pau Claris i girarà cap al carrer de la Diputació fins a Marina, tombarà per Provença i arribarà al temple en un recorregut que està previst que s'allargui mitja hora. Fins a dos mil mitjans de comunicació han demanat acreditar-se per seguir la visita papal. Una visita que en ple segle XXI no podia obviar les noves tecnologies. En aquesta web es pot trobar tota la informació sobre l'estada de Benet XVI a Barcelona, així com sol·licitar el material elaborat per a l'ocasió com les banderetes, els punts de llibre i llibrets. Tot sembla lligat. L'única incògnita és que encara es desconeix en quin moment el Papa es reunirà amb el president del govern espanyol.

L’itinerari, que tindrà una durada de mitja hora, començarà a la residència del cardenal Lluís Martínez Sistach, al costat de la Catedral de Barcelona. Tot seguit, el papamòbil enfilarà per la Via Laietana i pel carrer Pau Claris. Finalment, girarà a mà dreta pel carrer de la Diputació, en sentit contrari a l’habitual, i pujarà pel carrer Marina fins arribar a la Sagrada Família.

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha explicat que s’han sobrepassat totes les previsions. Per això, és positiu que la ruta passi per una via ampla com Marina, perquè podrà absorbir la gran quantitat de públic que es preveu. Així mateix, l’Arquebisbat ha destacat que es tracta d’una visita adaptada a les noves tecnologies. Per això, tota la informació de l’esdeveniment estarà disponible en un web, creat especialment per aquest dia.