VÍCTOR MARTÍ, director de la Fundació Congrés Català de Salut Mental "Davant de la complexitat, és evident que no hi ha solucions màgiques d'un professional o d'una institució sino que cal un treball conjunt en xarxa des de diferents instàncies desde salut, serveis socials, educació, justícia i també el teixit associatiu"

La crisi i els efectes que té en l’economia familiar, la soledat o la inestabilitat desemboquen en problemes de salut mental. Aquesta és la principal línia de treball de la cinquena edició del Congrés Català de Salut Mental que des d’aquest dijous i fins dissabte se celebra al CosmoCaixa de Barcelona. En el Congrés hi participaran diversos professionals de la salut, que, amb el títol Salut mental i societat en un context de crisi: perspectives, oportunitats i propostes, analitzaran la situació actual. La trobada l’organitza la Fundació Congrés Català de la Salut Mental amb el suport del Col·legi d’Infermeres de Barcelona, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el de Treball Social, el de Metges i el d’Educadors Socials.

La trobada inclou espais de debats, en els quals participaran, entre d’altres, la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau; el representant de Dempeus per la Salut Pública, Toni Barbarà; membres del col·lectiu dels “iaioflautes” i també del col·lectiu Salutentretots, que explicaran els beneficis per a la salut que pertànyer a aquests moviments comporta per als integrants. També hi haurà un programa cultural amb activitats de teatre, cinema i la participació de Ràdio Nikosia i del magazine ‘Ens patina l’embrague’, en què els conductors i els protagonistes són usuaris dels serveis de salut mental.