La Laura s'incorpora avui al Servei de Gastroenterologia de l'Hospital Clínic. Aquesta és la primera sessió mèdica amb els nous companys, metges, infermeres i els altres residents. LAURA LLOBET, resident de l'Àrea de Gastroenterologia Hospital Clínic "És la il·lusió de, per fi, potser ser el que volies tota la teva vida. Tampoc he pensat em retallaran el sou, faré menys guàrdies... Jo no em queixo, jo crec que és una sort poder dir que durant quatre anys tens assegurat un sou cada mes." El primer pas, l'assignació de pacients i ja, de seguida, passar consulta. (ambient) Les tasques dels residents de primer any les supervisa sempre un altre resident amb més experiència. A la Laura l'acompanya l'Ignacio. Ell és d'origen xilè i va arribar a Barcelona fa tres anys per especialitzar-se en aparell digestiu. IGNACIO ALFARO, resident de l''Àrea de Gastroenterologia Hospital Clínic "Cuando terminas está superdifícil encontrar trabajo para la gente de acá y para los de fuera. Así que falta un tiempo todavía, lo voy a ir viendo en el camino." Les retallades en el sector sanitari afecten directament els serveis mèdics dels hospitals públics catalans i, per tant, els residents i el futur que els espera. FAUST FEU, metge del Servei de Gastroenteorologia de l'Hospital Clínic "Sí que hi ha hagut una certa reducció de places de Mirs. La situació aquesta fa que els residents que entren ara tinguin en acabar la residència un futur imprevisible que dependrà de la situació econòmica del país." Per això, cada vegada més metges fan les maletes i marxen a l'estranger, on sovint és més fàcil trobar feina.

Aquests residents són els llicenciats en Medicina que el mes de febrer es van examinar del MIR, l’examen nacional que els permet triar plaça per fer l’especialització. Un d’ells és la Laura Llobet, que juntament amb dos metges més gallecs, s’incorpora al Servei de Gastroenterologia de l’Hospital Clínic que dirigeix el metge Faust Feu. La Laura, com tots els residents de primer any, tindrà a partir d’ara un supervisor, un altre metge resident de tercer any, que la guiarà en les tasques del nou dia a dia.

Tot i les retallades que afecten directament els serveis dels hospitals públics, i per tant, del futur professional dels joves, la Laura està més preocupada per atendre els pacients. Assegura que el tracte amb els malalts no es treballa prou a les facultats i, el primer dia, passar consulta és el que més respecte li fa.