La Generalitat i l’Ajuntament acusen els tres vaguistes d’haver bolcat un contenidor d’escombraries al carrer d’Aragó durant el 29-M. Les acusacions particulars consideren que aquesta acció va posar en perill la seguretat dels conductors. La fiscalia demana una pena de sis anys per a cada imputat mentre que la Generalitat els reclama cinc anys i tres mesos de presó. L’Ajuntament de Barcelona és qui vol una pena més llarga, de set anys i mig.

Un dels encausats es va negar a respondre tant a l’acusació com al seu advocat. Un altre dels joves també va denegar respondre a les preguntes de l’acusació. I un tercer sí que va respondre per explicar que s’havia limitat a participar pacíficament en una marxa que “volia animar els comerciants del Clot a seguir la vaga”. El jove va negar que hagués cremat contenidors, “visc en aquest barri, tothom em coneix. No podria sortir al carrer l’endemà si em dediqués a bolcar contenidors”.  Durant el judici també ha declarat una agent dels Mossos d’Esquadra i, per primera vegada, s’ha concedit que ho faci darrere d’una mampara tot i que els advocats de la defensa han protestat per aquesta concessió.

Una hora abans del judici, un centenar de persones van protestar a les portes de la Ciutat de la Justícia. El sindicat CGT va convocar la concentració per denunciar que la campanya “repressiva” de Felip Puig va suposar 100 detencions i presons preventives.