Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona dels Mossos d’Esquadra van detenir el 29 de maig dos homes de nacionalitat espanyola, ambdós de 38 anys i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors d’un delicte d’extorsió.

Els fets es remunten al febrer de 2012 quan un home, propietari d’un negoci ubicat a la ciutat de Barcelona, va contractar els serveis d’una empresa que es dedicava al cobrament de factures impagades. Inicialment, els cobradors van manifestar a la víctima que els honoraris corresponien al 40% del total dels deutes pendents de cobrar, però ja des d’un primer moment li van reclamar l’abonament de 1.000 € en concepte de despeses inicials. L’home s’hi va negar, però des de l’inici el van amenaçar dient-li que, en cas de no satisfer aquest primer pagament, prendrien represàlies contra la seva dona i els seus fills. En sentir-se amenaçat, la víctima va efectuar el pagament, fet que es va repetir en cinc ocasions més fins a arribar als 12.500 euros.

A mitjan maig de 2013 l’empresari va tornar a rebre una trucada d’una persona de la suposada empresa de cobrament en què li reclamaven 10.000 euros més i l’amenaçaven de fer mal a la seva família, tal com ja havien fet anteriorment. Vista la impossibilitat de poder pagar i en percebre que la seva vida i la de la seva família corrien perill, va decidir denunciar els fets als Mossos d’Esquadra.

Un cop els agents van fer-se càrrec de les investigacions, van identificar les dues persones que suposadament estaven amenaçant la víctima i van detenir els dos homes, un d’ells, a Montcada i Reixac i l’altre, a Santa Coloma de Gramenet. Després de passar a disposició judicial, els dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.