Aquest dijous el Mercat de Santa Caterina i l’Institut Català de la Vinya i el Vi han acordat col·laborar per promocionar els vins catalans amb denominació d’origen. S’organitzaran tastos mensuals i visites guiades a grups de com a mínim 12 persones a les instal·lacions del mercat.

Els tastos començaran el 26 d’octubre i s’allargaran un any. Es faran una vegada al mes i l’entrada costarà 25 euros. Durant dues hores els participants podran tastar 12 vins catalans amb denominació d’origen, entre els quals es troben el d’Alella, el Penedès o el Priorat. Un expert serà l’encarregat d’explicar les diferències de cada vi i donarà indicacions de com s’ha de fer el tast. En acabar, els participants rebran un diploma de l’Incanvi que els acreditarà com a ambaixadors del vi català.

Les visites guiades es faran al Mercat de Santa Caterina i costaran 50 euros. Un guia acompanyarà el grup i explicarà la història i l’arquitectura del recinte. La visita acabarà amb una degustació de vins i de productes del mercat. En aquest cas, no s’ha establert fins quan s’organitzaran les visites però la intenció és mantenir-les en el temps. L’objectiu és convertir aquestes visites en una oferta turística i d’oci de la ciutat i per això els organitzadors estan en contacte amb grups turístics i hotels catalans.