Via els va denunciar per considerar que el reportatge atempta contra el seu honor i contra la seva imatge professional. Els reclama una indemnització de 20.000 euros per danys i prejudicis.

El reportatge en qüestió es va publicar el mes de febrer. Després de dos anys d’investigació, els editors de la revista ‘Cafè amb llet’, Albano Dante i Marta Sibina, van publicar un vídeo a Internet, anomenat ‘El robatori més gran de la història de Catalunya’, que ja ha rebut més de 300.000 visites, sumant la versió catalana i castellana. Al reportage, els periodistes hi denuncien suposades irregularitats pressupostàries a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i, més concretament, als hospitals de Calella i Blanes.

Al vídeo, hi expliquen que van trobar xifres opaques i poc concretes als pressupostos de 2010 i 2011. Denuncien que algunes partides pressupostàries com “despeses protocolàries” o “altres despeses” registraven quantitats importants de diners i que ningú no els va voler concretar en què s’havien invertit.  Segons expliquen al vídeo, aquest “forat negre”, correspon a les adjudicacions que suposadament van fer els alts càrrecs de la sanitat a les seves empreses privades. El reportatge col·loca en el punt de mira Ramon Bagó, exalcalde de Calella i president del grup alimentari Serhs; Xavier Crespo, exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU; i Josep Prat, president de l’Institut Català de la Salut.