ANTONI SANSALVADÓ, president de la Fundació Banc dels Aliments "Per tirar endavant aquest gran recapte, com se sap d'aquests tres anys i aquest és el quart que ho fem, exigeix tenir la col·laboració de moltes persones per poder estar en molts punts de recollida per tenir els màxims aliments possibles."

Segons dades de la Fundació Banc dels Aliments, més d’un milió i mig de persones tenen mancances alimentàries a Catalunya, una xifra que augmenta any rere any. Per això, la Fundació s’ha proposat com a objectiu recaptar més aliments a la campanya del Gran Recapte d’aquest any.

Si en l’edició anterior l’objectiu va ser recollir 800.000 quilos d’aliments, enguany la intenció és aconseguir-ne 1.400.000. I, per fer-ho, necessiten 10.000 voluntaris que treballin als més de 750 mercats i supermercats de Catalunya en els quals es recolliran aliments bàsics. La campanya es farà del 30 de novembre a l’1 de desembre i té l’objectiu de donar resposta a la precarietat alimentària de les persones més necessitades.

Sota el lema “Ho farem junts: feu-vos voluntaris del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2012”, la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social La Caixa esperen aconseguir el nombre suficient de voluntaris per al Gran Recapte.

A banda de la campanya del Gran Recapte, la Fundació Banc dels Aliments ajuda durant tot l’any els més necessitats. L’any passat la Fundació va repartir aliments a 114.816 persones gràcies a la col·laboració de 320 empreses solidàries i 200 voluntaris.