Tota la vida remenant segells. Fa més de 90 anys que la seva família va iniciar el negoci i prop de 80 que van obrir aquesta botiga al carrer de Pelai. L'abril de 2014, però, l'Andreu Majó haurà de tancar. És un dels afectats per la Llei d'arrendaments urbans. No s'ha ni plantejat renegociar el preu del lloguer que paga actualment, que és d'uns 900 euros. Continuarà venent segells a través d'Internet. ANDREU MAJÓ, propietari de la Filatèlica Majó "Per mi canviar de lloc és molt complicat, i més al carrer de Pelai. Anar a un altre barri és més difícil i aquí el negoci el tenim preparat per vendre amb gent de tota la vida. Ara ens trobem que s'ha acabat aquest sistema." Des de la Confederació de Comerç asseguren que el 14% dels negocis familiars de Catalunya es veuen afectats per la normativa, però la meitat ja n'ha pogut renegociar les condicions dels lloguers amb els propietaris. El problema prinicipal es troba a les ciutats com Barcelona, on els botiguers no poden competir amb els preus que ofereixen les grans cadenes. En alguns casos, es quadrupliquen. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya "Aquí no hi ha possibilitat de renegociació, perquè segur que hi ha una empresa multinacional disposada a pagar. Però tu no pots, no et dóna el rendiment suficient per poder pagar-ho." Això preocupa especialment l'Associació d'Establiments Emblemàtics de Barcelona. Agrupa una cinquantena de botigues i calculen que el 2014, la meitat haurà de tancar. Per això demanen a l'Ajuntament que els protegeixi. JOSEP MARIA ROIG, secretari de l'Associació d'Establiments Emblemàtics "L'Ajuntament ens ha fet dos llibres i ens ha posat una placa al carrer i ens ha nomenat emblemàtics de la ciutat. Però això es queda només aquí, no han fet res per donar-nos suport, absolutament." Ara estan preparant un pla de protecció de comerços antics que presentaran en les properes setmanes al consistori. Posen com a exemple altres ciutats europees com Roma o París, on els botiguers han aconseguit preservar els negocis centenaris.

L’1 de gener de 2015 moltes botigues hauran de tancar a causa de la Llei d’arrendaments urbans. Una n’és la Filatèlia Majó, situada al carrer de Pelai i que esta oberta des de 1932. El propietari assegura que ja no s’ha ni plantejat renegociar el preu del lloguer -actualment paga uns 900 euros-. Tancarà la botiga, i continuarà amb l’ activitat a través d’Internet.

Segons la Confederació de Comerç,  el 14% de les botigues que hi ha a Catalunya es veuran afectats per aquesta llei. Tot i això, asseguren que la meitat han pogut renegociar la continuïtat dels comerços amb els propietaris. El problema, però es troba a les grans ciutats com Barcelona i sobretot als grans eixos comercials. Al darrere de cada finca hi ha multinacionals disposades a pagar quantitats molt elevades pels lloguers (que en alguns casos es quadrupliquen), amb les quals els comerciants no poden competir.

Això és el que preocupa precisament a l’Associació d’Establiments Emblemàtics de Barcelona. Actualment agrupa una cinquantena de comerços de la ciutat, molts de centenaris. Calculen que la normativa en farà desaparèixer la meitat. La majoria són negocis familiars que hauran d’abaixar la persiana el 2014. Per això, demanen a l’Ajuntament que els protegeixi. Asseguren que hi ha altres ciutats europees on les administracions ho han  fet, com Roma o París. En els propers mesos presentaran una proposta al govern municipal per garantir la continuïtat d’aquestes botigues centenàries.