Entre 4.500 i 6.000 persones s’han trobat a les 18.30 hores a la plaça dels Països Catalans i han avançat pels carrers de l’Eixample amb el lema “Ni UE ni capitalisme: poder popular”. La protesta ha reivindicat els drets de la classe treballadora i ha carregat contra el sistema econòmic capitalista. Entre els convocants hi havia els sindicats CGT, CNT i la Coordinadora Sindical Obrera, però també les assemblees del 15-M i la CUP. També s’hi han afegit diversos col·lectius d’immigrants i feministes. Estava previst que la marxa acabés als Jardinets de Gràcia, però ha hagut de desconvocar-se abans de finalitzar. Al pas de la manifestació algunes persones han trencat els vidres d’algunes entitats bancàries que també han estat pintades i, en arribar a la seu del PP al carrer del Comte d’Urgell, els manifestants han cremat un ninot amb la imatge de Mariano Rajoy.

La protesta, que ha estat molt vigilada per desenes de furgonetes i agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, ha transcorregut sense incidents fins passades les vuit del vespre, quan la protesta ha arribat al centre de la ciutat i s’han produït les primeres càrregues policials a la confuència entre rambla de Catalunya i el carrer de Provença, així com als carrers de Pau Claris o el Passeig de Gràcia. Els Mossos d’Esquadra han dissolt la manifestació al voltant de les 20.30 hores al carrer de Còrsega, a l’altura de la seu de CDC, fet que ha provocat enfrontaments amb alguns manifestants. Fonts policials han assegurat que les càrregues s’han produït per aïllar un grup de violents que actuava durant la marxa perquè els manifestants que volguessin continuar avançant ho poguessin fer. L’actuació de la Brigada Mòbil, però, ha estat criticada per part d’alguns manifestants a les xarxes socials, que han assegurat que es volia dividir la manifestació. Els Mossos d’Esquadra han detingut un menor per destrosses i un major d’edat per atemptat contra els agents de l’autoritat. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès quatre persones: tres mossos i un ciutadà. Aquest dijous al migdia, un dels detinguts ha quedat en llibertat a l’espera de ser citat pel jutge, mentre que el menor d’edat a passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

En declaracions a Rac1, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha defensat tant el dispositiu policial, que ha qualificat de “vestit fet a mida” per a la manifestació anticapitalista, així com el desplegament realitzat dimarts en una protesta al barri de Gràcia, que algunes persones han considerat desproporcionat. Espadaler ha afirmat que “cada manifestació és un cas diferent” i ha explicat que els causants dels incidents de la marxa alternativa són unes desenes de persones infiltrades, organitzades i “amb capacitat i voluntat” de provocar danys. El conseller ha remarcat que “no es va disparar cap pilota de goma. L’aposta de fer una presència més visible i més pròxima de la policia evita fer aquest debat, perquè les pilotes de goma s’utilitzen des de la distància”.