Els treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron respiren tranquils després de l’acord amb l’Institut Català de la Salut (ICS) perquè el centre segueixi funcionant. L’ICS ha traspassat de forma gratuïta la gestió de la llar d’infants i l’espai a una associació de pares que s’ha creat expressament perquè se’n faci càrrec. L’activitat es desenvoluparà sense ànim de lucre, amb els empleats contractats directament per aquesta entitat.

Fins ara, l’Institut Català de la Salut gestionava l’escola bressol, però durant l’any passat ja va advertir que hi havia dificultats econòmiques per continuar oferint aquest servei als treballadors. Fins i tot se’n va anunciar el tancament, un fet que va provocar les protestes de la plantilla de l’hospital. El servei era gratuït fins a finals de 2011. Després s’hi va introduir una petita quota per les despeses del menjador i dels bolquers.

Durant tot el procés de negociació, el districte d’Horta-Guinardó ha exercit de mediador. La regidora, Francina Vila, ha dit que l’Ajuntament ha apostat des d’un principi perquè l’escola bressol continués funcionant “ja que era un benefici molt important per a pares i mares que treballen al nostre districte”.

El jardí d’infants atén aquest curs 2012-2013 uns 150 nens, tot i que havien de ser més. L’ICS no va admetre la matriculació de 35 alumnes nous per qüestions econòmiques.