La retirada d’amiant iniciada en els darrers mesos s’emmarca en les obres de restauració del Palau de Justícia de Catalunya, inaugurat el 1908, que van començar fa vuit anys i que ja encaren el darrer tram de treballs. Tenint en compte els riscos per a la salut que pot comportar el contacte amb aquest material, des del Departament de Justícia asseguren que s’han pres totes les mesures necessàries per prevenir-los, en contra del que diu la CGT.

En primer lloc, han explicat que les tasques s’han encarregat a una empresa especialitzada a treure amiant i que, a més, els treballadors que se n’ocupen són, igualment, especialistes d’aquesta feina. Segons han relatat, han passat totes les inspeccions de treball i en els mesuraments fets no s’han detectat nivells de contaminació superiors als permesos.

Des del Departament, remarquen també que els treballs es duen a terme durant la tarda, és a dir, fora de l’horari laboral de l’edifici i, per tant, quan no hi ha treballadors aliens a l’obra a les instal·lacions. D’aquesta manera, quan els empleats accedeixen al seu lloc de treball, a primera hora del matí, no s’hi ha manipulat amiant des del vespre anterior.

Pel que fa a la informació facilitada als treballadors, Justícia assegura que se’ls ha comunicat puntualment els treballs que s’estaven realitzant i les mesures de seguretat adoptades.