La decisió de convocar aquest plenari extraordinari es va prendre en la darrera junta de portaveus del districte, on hi ha representants de CiU, el PP, el PSC i ICV-EUiA. Es tracta del primer acte monogràfic que se celebrarà a Nou Barris sobre aquest tema i es preveu que duri de 18 h a 19.30 h. A continuació, s’iniciarà el ple ordinari de districte.

Les entitats aplegades en la plataforma Nou Barris Cabrejada han afirmat en un comunicat, però, que les 18 h és una hora “poc adient” per als veïns, denuncien que només duri 90 minuts i que s’hagi convocat amb un “temps molt limitat”. Segons Pep Ortiz, membre de l’entitat, “discutir un tema com aquest sense ordre del dia i sense cap informe municipal previ és una pantomima”. Nou Barris Cabrejada ha aprofitat també per tornar a posar sobre la taula dues de les crítiques més repetides durant aquesta legislatura. Es queixen de la manca d’aforament a la seu del districte, que té capacitat per a unes 90 persones, i la falta de mecanismes de participació.

En aquest sentit, els veïns afirmen que se’ls hauria d’haver tingut presents a l’hora de dissenyar el format del plenari, tenint en compte que precisament ells n’havien sol·licitat la celebració. Argumenten, a més, que el format proposat impedeix qualsevol debat seriós sobre la situació de pobresa al districte i alerten que no se senten “cridats a la convocatòria del 5 de març”. L’Ajuntament assegura que els informes que s’hi presentaran “s’estan enllestint” i que l’ordre del dia es farà públic abans del 5 de març.