Les dades sobre el fenomen dels llauners a Barcelona s’han fet públiques aquest matí durant la Comissió de Seguretat i Mobilitat a l’Ajuntament. En resposta a una compareixença del PP, Joaquim Forn ha fet comptes del dispositiu establert per fer front a la venda il·legal de llaunes, especialment durant les festes majors.

Forn ha assegurat que els operatius previs a les celebracions populars funcionen. “Atacar les cadenes de distribució i blindar els accessos als barris on se celebra la festa major són mesures que donen resultats”, ha afirmat el responsable municipal de seguretat. A banda de l’increment del 64% de llaunes decomissades, les denúncies a llauners també s’han incrementat un 12% respecte a l’any passat. Segons Forn, però, el decomís és complementari a la feina de prevenció perquè “la persecució al carrer és més dificultosa”.

Dificultats de control durant les festes de la Mercè

Tot i que Forn ha destacat que en zones com el Fòrum i la plaça d’Espanya “es veien pocs llauners” durant les festes de la Mercè, el tinent d’alcalde també ha admès que hi ha “punts que no estan controlats” a causa de la gran quantitat de gent que s’hi concentra durant les festes. Ha posat com a exemple la plaça de Sant Jaume o la plaça Reial. “Com hi ha molta aglomeració, costa detectar els punts de distribució”, ha explicat.