L’Ajuntament ja havia anunciat aquesta inversió al districte d’Horta-Guinardó durant el mandat present, però sobre la taula de la comissió de seguiment de la ronda de Dalt hi havia dues propostes des del desembre. La que finalment tirarà endavant és la que preveu cobrir la ronda de Dalt des de l’avinguda del Jordà i gairebé fins al pont del carrer d’Arenys. D’aquesta manera es cobrirà en un sol tram la part de la ronda de davant del Mercat de la Vall d’Hebron, un total de 180 metres. L’altra opció preveia soterrar-ne tres trams, un al davant del Mercat de la Vall d’Hebron, un segon davant de l’Institut Vall d’Hebron i un tercer que connectaria l’avinguda de Vallcarca amb la ronda de Dalt, a la Teixonera.

Les obres es faran en dues fases. La primera, entre juliol i setembre, preveu construir els fonaments i un mur estructural on ara hi ha la mitjana. Com a conseqüència, es perdrà el carril central de totes dues direccions durant les obres. En una segona fase, ja el 2018, es construiran dos murs més, al lateral, el tram que va des del mercat fins al pont de l’avinguda del Jordà. Tots aquests murs aguantaran la coberta i permetran unir les dues calçades superiors.

L’actuació anunciada pel consistori, però, no té suport veïnal. Les associacions de veïns de Sant Genís dels Agudells i de Montbau consideren que l’actuació és precipitada i poc agosarada i afirmen que l’avantprojecte que se’ls va presentar “no té res a veure” amb el que s’ha acabat aprovat. A més, afegeixen que les entitats veïnals dels barris afectats no han participat en la decisió. De fet, la majoria dels veïns preferien el cobriment total de la ronda de dalt.

De forma paral·lela a aquesta primera actuació, segons el govern municipal, s’estan enllestint altres avantprojectes de cobriment de la via a altres barris.