Les restes de l’embarcació enfonsada han estat localitzades pel vaixell Lluerna, d’inspecció pesquera de la Generalitat, que treballa des d’aquest dilluns en la recerca amb un robot submergible i dues sondes acústiques. Ara, el vaixell de l’Exèrcit Cazamina Sella ha estat l’encarregat de localitzar el punt exacte on es va enfonsar el pesquer, a tres milles nàutiques del port. L’embarcació s’ha partit en dues parts, segons ha confirmat la Confraria de Pescadors a betevé. 

S’esperava l’arribada aquests dimarts d’un robot subaquàtic, procedent de la Corunya, per tal de poder inspeccionar l’interior del pesquer. Aquesta feina no és fàcil i es calcula que es pot tardar entre 12 o 18 hores a poder muntar el robot RV i instal·lar-lo al vaixell Clara Campoamor. Precisament aquesta embarcació procedent de Cartagena també havia d’arribar avui, pels volts de les 22 hores. Per tot això, no es creu que es pugui començar la feina fins a aquest dimecres. 

Pel que fa al vaixell mercant rus que va xocar amb el pesquer, continua immobilitzat al port, mentre avança la investigació per aclarir què va passar. La Guàrdia Civil, que és qui té la competència policial als ports de l’estat, ha pres declaració al capità, l’oficial i un mariner de la tripulació, que són els que tenien responsabilitat en l’embarcació. Tots ells van donar negatiu en el control d’alcoholèmia.

Està previst que aquest dimecres declarin com a testimoni el patró i el mariner del pesquer rescatats, després que fossin donats d’alta de l’hospital, on van ser atesos per hipotèrmia i estat de xoc. Ells dos també han donat negatiu en alcoholèmia.

La comissió d’accidents marítims vindrà des de Madrid per analitzar les caixes negres de les dues embarcacions.